Στο μονόδρομο της υποταγής απαντάμε με αγώνες!

 english

Στο μονόδρομο της υποταγής απαντάμε με αγώνες!

Στο μονόδρομο της υποταγής απαντάμε με αγώνες!

Εδώ σε pdf

Ανακοίνωση από το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Την περίοδο που έχει φουντώσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τα νέα μέτρα και τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, την ίδια περίοδο όπου διαλύουν παιδεία και υγεία, 1,5 μήνα έπειτα από την δολοφονία από την Χ.Α του Παύλου Φύσσα, έρχεται η δολοφονία δύο μελών της Χ.Α. Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι ποιος κρύβεται πίσω από την δολοφονία αλλά εν τέλει τι ακριβώς καταλήγει να εξυπηρετεί, τι πολιτικά συμπεράσματα εξάγονται και για ποιόν λόγο. Η κυβέρνηση μαζί με τα ΜΜΕ έχουν ήδη αποφανθεί και ζυμώνουν σε ολόκληρη την κοινωνία για τον δολοφόνο.

Έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις Σαμαρά: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ»,η δολοφονία των Χρυσαυγιτών ανατροφοδότησε την θεωρία των δύο άκρων. Στους απόηχους του «success story» Σαμαρά γύρω από την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την ύφεση, η πραγματικότητα διαψεύδει περίτρανα τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης αλλά και το σύνολο του προγράμματος «στήριξης». Το 40% του πληθυσμού βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία ξεπερνά το 28% στην κοινωνία και 60% στην νεολαία ενώ η μετανάστευση λαμβάνει τεράστια αύξηση (μόνο προς Γερμανία το 2012 υπήρξε αύξηση της μετανάστευσης κατά 73% από την προγούμενη χρονιά). Η κρίση βαθαίνει καθώς δεν φαίνεται φως στο τούνελ της μεγαλύτερης ύφεσης σε χώρα σε καιρό ειρήνης. Και αφού το «πρόγραμμα» δεν βγαίνει, η κυβέρνηση Σαμαρά παίζει ένα άλλο χαρτί, αυτό της σύγκρουσης των άκρων. Τη μόνη σανίδα σωτηρίας απέναντι στο χάος αποτελεί η μνημονιακή σταθερότητα και νομιμότητα. Για να καταφέρει η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τον μονόδρομο των δανειακών συμβάσεων, του χρέους και της ευρωπαϊκής πορείας, όσο κι αν η πραγματικότητα δεν την βοηθά, είναι έτοιμη να ρίξει όλη την κοινωνία στην αλληλοσφαγή και τον κανιβαλισμό.

ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ...

Το ζήτημα λοιπόν είναι το βάθεμα της κοινωνικής διάλυσης της χώρας, της ανεργίας, το βάθεμα της άγριας καταστολής και η οικοδόμηση του κοινωνικού κανιβαλισμού και αυτοματισμού. ¨Όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Ήδη το πόρισμα από τους διάφορους «πρετεντέριδες» για την δολοφονία των Χρυσαυγιτών είναι: «ακροαριστεροί δολοφόνοι», ενώ στην δολοφονία Φύσσα είχαμε «οπαδικές διαφορές». Για ακόμα μια φορά το δημοσιογραφικό κατεστημένο θα καταγγείλει την βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Για ακόμα μία φορά, ούτε λέξη δεν θα ακουστεί για τα κλεισίματα σχολών (οι διοικητικοί θα φταίνε όχι η υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου, το σχέδιο «Αθηνά» κλπ), για το 25ευρω στα νοσοκομεία, για τις κατασχέσεις σπιτιών για 2000 ευρώ. Αυτή η πλευρά της μνημονιακής νομιμότητας, η κύρια πηγή του κοινωνικού κανιβαλισμού, τείνει να ξεχαστεί ή καλύτερα επιβάλλεται (από την κυβέρνηση) να ξεχαστεί.

...ΕΜΕΙΣ;

Ο λαός να μην τρομοκρατηθεί. Υπάρχουν δύο άκρα, αλλά πολύ διαφορετικά από αυτά που μας περιγράφουν κυβέρνηση και ΜΜΕ. Αυτό που υπάρχει είναι από την μια η κυβέρνηση, το κράτος και το παρακράτος, οι ντιρεκτίβες της τρόικας και ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας και από την άλλη υπάρχει ο λαός και η νεολαία. Στην άγρια επίθεση που εξαπολύουν δεν πρέπει να υπάρξει αδράνεια και αναμονή. Είναι αναγκαίο ένα κοινωνικό ρεύμα αφύπνισης, ένα λαϊκό κίνημα στημένο απέναντι στην κυβέρνηση και το παρακράτος, απέναντι στην τρόικα και το χρέος, απέναντι στον μονόδρομο που επιβάλει το σύστημα, έναν μονόδρομο κοινωνικής ερήμωσης και λαϊκής εξαθλίωσης. Η Αριστερά να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις ούτε η υποταγή στην νομιμότητα, αλλά ούτε και ο στρουθοκαμηλισμός και ο ρόλος του παρακολουθητή των εξελίξεων. Αναγκαίο είναι ένα μέτωπο διεξόδου απ'την κρίση αντίπαλο δέος στο στρατόπεδο των από πάνω. Εκείνο που χρειάζεται είναι σύγκρουση και αποκάλυψη του παιχνιδιού της διαπραγμάτευσης Σαμαρά με την τρόικα και των νέων μέτρων που θα πάρουν. Εκείνο που χρειάζεται είναι το κάλεσμα του λαού σε αγώνα με διάρκεια και επιμονή για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, σε αγώνα που θα χαράξει μια άλλη πορεία για την χώρα και τον λαό, μια πορεία κοινωνικής προκοπής έξω από τους σημερινούς μονόδρομους. Η απεργία στις 6 Νοέμβρη είναι αναγκαίο να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα ενός αγώνα διαρκείας, ενός πραγματικού ανένδοτου απέναντι σε κυβέρνηση και τρόικα.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να φανεί αντάξιο των περιστάσεων. Στους φοιτητικούς χώρους πρέπει να δουλευτεί η ρήξη με τις δυνάμεις αδράνειας που παρεμβαίνουν στους φοιτητές. Να σπάσει η ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία του αντιπάλου. Η ΔΑΠ θα πει για άλλη μια φορά πως κάποιες μειοψηφίες κλείνουν τα πανεπιστήμια, θα πει πως δεν ενδιαφέρουν τους φοιτητές οι απεργίες, θα πει πως οι διοικητικοί φταίνε για την διάλυση των πανεπιστημίων. Την ίδια στιγμή που οι δικές τους κοινωνικές μειοψηφίες επιβάλουν τα μνημόνια, οι δικές του μειοψηφίες έφεραν το παρακράτος στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, την ίδια στιγμή που μαζεύουν υπογραφές για άνοιγμα των σχολών σε συνεργασία με την κυβέρνηση που φέρνει εισαγγελείς στα πανεπιστήμια κόντρα στην απεργία των διοικητικών. Δεν θα τζογάρουμε το μέλλον μας για το αν θα βρούμε δουλειά, αν θα μπορέσουμε να μορφωθούμε, αν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Μόνος δρόμος ο αγώνας για μόρφωση και εργασία, ο αγώνας για μια Ελλάδα της δουλειάς και όχι του χρέους, της τρόικας και της ακροδεξιάς.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 23:07

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή