ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 english

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Πολιτική συλλογικότητα της Κομμουνιστικής Αριστεράς. Συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 2012. Επιμένει στην ανασυγκρότηση και ανασύνθεση της Αριστεράς, συμμετέχει στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, παλεύει για μια αντισυστημική διέξοδο από την κρίση.

URL Ιστότοπου: http://www.antapocrisis.gr/index.php/2012-04-24-18-44-54

Ελληνοτουρκικά: ΝΑΤΟ και ΕΕ δε διασφαλίζουν σύνορα και ειρήνη!

Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Η εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα το τελευταίο διάστημα με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, την παρεμπόδιση έρευνας στην κυπριακή ΑΟΖ και την πρόσφατη σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών, αποτελεί τμήμα ευρύτερων αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων για τον ενεργειακό, οικονομικό, πολιτικό και γεωστρατηγικό έλεγχο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Στη Συρία ο πόλεμος αναζωπυρώνεται, στο Παλαιστινιακό οι ΗΠΑ επιταχύνουν με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, στα Βαλκάνια προχωρά η προσπάθεια προσεταιρισμού κρατών και κυβερνήσεων στο δυτικό στρατόπεδο και η απόσπασή τους από τη ρωσική επιρροή, στο Κυπριακό εντείνονται οι προσπάθειες για «λύση».

Για τη διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια: Πράγματι, κόμμα «παντός καιρού»

Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

1. Το ΚΚΕ δημοσιοποίησε τη διακήρυξη για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του με τίτλο: «Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα ιστορίας», θέλοντας να παρουσιάσει μια αδιάλειπτη 100χρονη πορεία στην ίδια ιδεολογία, στις ίδιες αρχές, με την ίδια φυσιογνωμία. Ομως, οι τίτλοι και τα σύμβολα δεν αποτελούν από μόνα τους στοιχεία ταυτότητας, δεν είναι αυτά που θα αποδείξουν τη συνέχεια ή την ασυνέχεια μιας ιστορικής πορείας.

Σκάνδαλο Novartis: Είναι όλοι τους ένοχοι!

Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Το σκάνδαλο Novartis που μονοπωλεί τη δημόσια συζήτηση, έρχεται σε μια περίοδο που το κυβερνητικό αφήγημα της «εξόδου από το Μνημόνιο, τερματισμού της επιτήρησης, εξόδου στις αγορές», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σε μια φάση όπου οι άνεργοι, η νεολαία, τα ασθενέστερα στρώματα, μετράνε τις πληγές της μνημονιακής επταετίας που αφήνει πίσω της κοινωνικά συντρίμμια. Οι αποκαλύψεις, οι αλληλοκατηγορίες, οι μηνύσεις εντάσσονται σε μια συνολικότερη προσπάθεια ενίσχυσης του διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, απόκρυψης της συμφωνίας τους στα πιο στρατηγικά θέματα προσανατολισμού της χώρας και της οικονομίας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS