Αλέκος Αλαβάνος

 english

Αλέκος Αλαβάνος

Επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει το "σχέδιο Β", με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και παύση πληρωμών στους δανειστές, ως τη μόνη λύση για την έξοδο από τα μνημόνια.

URL Ιστότοπου:

Πέντε προτάσεις για το προσφυγικό

Του Αλέκου Αλαβάνου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ένα ακόμα τομέα εκτός της οικονομίας αποδεικνύει, με πολύ πικρό τρόπο και έντονα αισθητό στην Ελλάδα, τον επικίνδυνο προσανατολισμό, την πλήρη ανικανότητά και την ανικανότητά της να συγκροτήσει μια υπεύθυνη, δίκαιη και δημοκρατική κοινή πολιτική: στο προσφυγικό.

«Μόνοι χτες, αύριο μαζί» Ομιλία του Α. Αλαβάνου στη Συνδιάσκεψη του Σχεδίου Β

Χτες είχαμε εδώ, στον ίδιο χώρο, ένα πετυχημένο μουσικό γλέντι, για την οικονομική στήριξη του Σχεδίου Β, ώστε να μειώσει τις οφειλές του. Σήμερα έχουμε τη Συδιάσκεψή μας. Η μουσική συγκινεί. Η πολιτική συζήτηση συχνά κουράζει.

Τα κομματικά διλήμματα και το δίλημμα του λαού

Του Αλέκου Αλαβάνου.

Αναμενόμενο είναι προσεγγίζοντας τις ευρωεκλογές το κάθε κόμμα να προσπαθεί να επιβάλει το δικό του δίλημμα στους ψηφοφόρους. Εν όψει της άλλης Κυριακής ακούμε τον πρωθυπουργό να απειλεί με το δίλημμα «Σταθερότητα ή ΣΥΡΙΖΑ». Τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διακηρύσσει «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ», απευθυνόμενος προφανώς στον εδώ τοποτηρητή της, τον Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ΠΑΣΟΚ ή κατάρρευση της κυβέρνησης».

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS