Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η γενιά του υποκατώτατου μισθού θα γκρεμίσει τους μνημονιακούς

 english

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η γενιά του υποκατώτατου μισθού θα γκρεμίσει τους μνημονιακούς

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η γενιά του υποκατώτατου μισθού θα γκρεμίσει τους μνημονιακούς

Είμαστε νέοι, είμαστε άνεργοι ή ευέλικτα απασχολούμενοι και κακοπληρωμένοι. Παρεμβήκαμε στο συνέδριο του Σύριζα με κεντρικό σύνθημα "υποκατώτατος μισθός 448 - κυβέρνηση δανειστές μας διώχνουν μετανάστες".

Για όσους δεν γνωρίζουν, η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε τον επαίσχυντο νόμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον υποκατώτατο μισθό των 511 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, αλλά όχημα τις οδηγίες επιτροπή των "σοφών" για τα εργασιακά τον κατεβάζει κι άλλο. Ο υπολογισμός γίνεται με μια ασύλληπτης αντιλαικής έμπνευσης κόφτη, ο οποίος θα ορίζεται με βάσει τα χρόνια προϋπηρεσίας, για παράδειγμα ένας νέος κάτω των 25 χωρίς εργασιακή εμπειρία θα αμείβεται με 498 μικτά, δηλαδή το 85% του κατώτατου.

Ακόμα κι αν προσωρινά το αρνηθεί ο αναξιόπιστος Κατρούγκαλος, δεν του έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Όπως δεν του είχαμε και με το ασφαλιστικό που διέλυσε τις μελλοντικές συντάξεις της γενιάς μας και έκοψε τα κοινωνικά επιδόματα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Κατεύθυνση μας είναι η δημιουργία επιτροπών νεολαίας στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ένα κίνημα νεολαίας, το οποίο θα διεκδικήσει τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε επίσης τη δύναμη και τη διάθεση να αγωνιστούμε μέχρι να μπει ένα τέλος στις αισχρές μνημονιακές πολιτικές ροζέ ή γαλάζιας απόχρωσης που τσακίζουν τη νέα γενιά.

Φτάσαμε στην κατάντια από εκεί που μιλάγαμε για γενιά των 700 να γίνουμε η γενιά των 400.

Ως εδώ!

Η γενιά εναντίον της οποίας εγκληματείτε, θα σαρώσει και το μνημόνιο και την κυβέρνηση που το υπηρετεί.

GENERATION 400

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή