Για την καταδίκη 7 μελών του κινήματος Επιβάτες Θεσσαλονίκης

 english

Για την καταδίκη 7 μελών του κινήματος Επιβάτες Θεσσαλονίκης

Για την καταδίκη 7 μελών του κινήματος Επιβάτες Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Την Παρασκευη 20-11 κρίθηκαν ένοχοι απο το δικαστήριο Θεσσαλονίκης 7 μέλη του κινήματος ‘’Επιβάτες Θεσσαλονίκης’’, για τους αγώνες που δώσανε για να μην ισχύσει η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου που ανακοίνωσε η διοικηση του Ο.Α.Σ.Θ μαζί με την κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2011.

Η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ πιεζόμενη απο την δυσαρέσκεια των επιβατών για την άδικη και παράλογη αύξηση στο εισιτήριο, και την αποδοχή των αιτημάτων και των δράσεων του κινήματος , βρήκε διέξοδο μέσα από την συκωφάντηση και την καταγγελία. Προκάλεσε τεχνιτή ένταση, μέσω των ελεγκτών, σε ένα από τα πολλα λεωφορεία που εξελίσσονταν ειρηνικές διαμαρτυρίες και με ψευδείς καταγγελίες οδήγησε τα μέλη του κινήματος σε δίκη.

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, με ποινή 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή ενός έτους , έρχεται να δικαιώσει την διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ που έστησε ένα εξώφθλαμα αίωλο κατηγορητήριο και στα πρόσωπα 7 νέων ανθρώπων να ποινικοποιήσει την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

Η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούμε να μην δούμε ότι είναι ακόμα ένα βήμα στον δρόμο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της τρομοκράτησης απέναντι σε όσους αγωνίζονται.

Η Λαική Ενότητα, στην οποία συμμετέχουν τρια από τα επτά μέλη του κινήματος, θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαικών στρωμάτων και καλεί σε ένα νέο αναβαθμισμένο κύκλο αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, ώστε η κοινωνική δυσαρέσκεια να μετασχηματιστεί σε κοινωνική αλλαγή.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή