english

Αντίσταση στη νέα μνημονιακή κυβέρνηση

Αντίσταση στη νέα μνημονιακή κυβέρνηση

Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση που ορκίστηκε μετά τις 25 Γενάρη. Παρόλο που τα πρόσωπα είναι ίδια, η κατεύθυνσή της είναι διαφορετική. Συντελέστηκε ένα πραξικόπημα με πλήρη ανατροπή της λαϊκής ετυμηγορίας όπως αυτή εκφράστηκε και στις 25 Γενάρη και στις 5 Ιούλη. Η κυβέρνηση Τσίπρα με την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου ολοκληρώνει το βήμα που ξεκίνησε με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, διατηρεί τη χώρα στη χρεοδουλοπαροικία, βαθαίνει τις αντιλαϊκές, υφεσιακές πολιτικές της τελευταίας 5ετίας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε διαζύγιο όχι μόνο από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και από την αριστερή ηθική. Τα υπόγεια επιτελεία του Μαξίμου στοχοποιούν διαφωνούντες, διαστρεβλώνουν την κριτική, εκβιάζουν ηθικά και συναισθηματικά, τρομοκρατούν το λαό και τους αριστερούς.

Σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, έχουν στοχοποιήσει την Πρόεδρο της Βουλής η οποία γιουχάρεται πλέον συντεταγμένα εντός Κοινοβουλίου, ενώ δέχεται διαρκώς επιθέσεις από το μνημονιακό κυβερνητικό επιτελείο.

Στοχοποιείται αποκλειστικά ο Γ. Βαρουφάκης, ξεπλένοντας έτσι ολοκληρωτικά τον Α.Τσίπρα για τη χρεοκοπία της 5μηνης «διαπραγμάτευσης».

Στοχοποιούνται οι διαφωνούντες με το μνημόνιο. Πρόσφατο παράδειγμα η προβοκάτσια ενάντια στον Κ.Λαπαβίτσα που παρουσιάστηκε από διαρροή του Μαξίμου ως ταυτιζόμενος με τον Σόιμπλε.

Ενοχοποιείται σε σημείο ποινικοποίησης η αναφορά στο εθνικό νόμισμα και όποιος τη συμβολίζει (Π.Λαφαζάνης), ενώ η παραμονή σε καθεστώς διαλυμένης εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, παρουσιάζεται διακομματικά ως υπεύθυνη στάση.

Επισείεται διαρκώς το ίδιο τρομοκρατικό δίλημμα ενάντια στο λαό: «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Το δίλημμα το θέτει σήμερα ο Α.Τσίπρας και το κυβερνητικό του επιτελείο, παίρνοντας επάξια τη σκυτάλη από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, τον Παπανδρέου.

Σε όλα τα παραπάνω οι βουλευτές της ΝΔ, το Ποτάμι της διαπλοκής και των ΜΜΕ, το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ, εναλλάσσονται οργανωμένα με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράζοντας ρόλους, ενορχηστρώνοντας την επίθεση στους διαφωνούντες. Τα ιδιωτικά κανάλια πλέον, υιοθέτησαν τον Τσίπρα και πρωτοστατούν στην εκκαθάριση του ΣΥΡΙΖΑ και την ενοχοποίηση του εθνικού νομίσματος. Η κυβερνητική κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται προκλητικά με αυτούς που μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα εργάστηκαν για να ανατρέψουν τον Τσίπρα. Δεν έχουμε απλά συνθηκολόγηση, έχουμε αλλαγή στρατοπέδου.

Αυτή η αθέμιτη, ανήθικη, βρώμικη στάση έχει ήδη προκαλέσει τεράστια ζημιά στην Αριστερά και στο λαϊκό κίνημα.

Η επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση ενάντια στο τρίτο μνημόνιο ήταν φανερά κατασκευασμένη προβοκάτσια των στενών κυβερνητικών κύκλων, με απροκάλυπτο στόχο την τρομοκράτηση των διαδηλωτών. Η ομοιότητα με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις είναι ανατριχιαστική. Αυτή η επίθεση δείχνει πως έτσι κι αλλιώς έχουμε μια νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές, χωρίς καν ανασχηματισμό.

Το έγκλημα ολοκληρώνεται, σκορπίζοντας το φόβο στον κόσμο που ναρκωμένος και σοκαρισμένος παρακολουθεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μετάλλαξη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση Αριστεράς, που έφερε ο λαός στην εξουσία ώστε να καταργήσει τα μνημόνια. Βρίσκεται πλέον απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες, στην εθνική αξιοπρέπεια, στις αξίες και στην ηθική της Αριστεράς. Το σύνθημα ή αυτοί ή εμείς παραμένει επίκαιρο.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή