Εκλογές σωματείων και συλλόγων ιστορικά οι φασίστες διέλυαν...

 english

Εκλογές σωματείων και συλλόγων ιστορικά οι φασίστες διέλυαν...

Εκλογές σωματείων και συλλόγων ιστορικά οι φασίστες διέλυαν...

Καταγγέλλουμε την παρακρατική δράση ομάδων, που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές, ενάντια σε εκλογικές διαδικασίες φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, με αποτέλεσμα ακόμη και την ακύρωση της διαδικασίας σε κάποιες σχολές (AΣΟΕΕ).

Η αναφορά είτε στην αναρχία, είτε στις υπαρκτές στρεβλώσεις του φοιτητικού συνδικαλισμού, είτε η καταγγελία στη ΔΑΠ δεν αποτελεί «επαναστατικό» άλλοθι για τη διάλυση διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος, την τυφλή δολοφονική βία απέναντι σε φοιτητές με ρόπαλα, πυροσβεστήρες και αξίνες, την επιβολή και εκφοβισμό με στρατιωτικούς όρους, ακόμα και τις συμμορίτικης κοπής ενέδρες σε φοιτητικούς συλλόγους έξω από την τοποθεσία και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Το ότι οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με την πολιτική και τους αγώνες ενάντια στη ΔΑΠιτοκρατία στη νεολαία, αλλά αποτελούν πράξεις μεταξύ παρακράτους και γηπέδου, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μαζί με αυτές τις μηδενιστικές ομάδες έδρασαν και κύκλοι μέσα από οργανωμένες θύρες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Θέλουμε να θυμίσουμε σε όσους τρέχουν να υπερασπιστούν το «δίκαιο της εξέγερσης» αυτών των ομάδων, ότι διαδικασίες σωματείων και συλλόγων, ιστορικά, μόνο οι φασίστες διέλυαν   

Οι αριστερές παρατάξεις έχουν τη βασική ευθύνη να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και το άσυλο και αυτό πρέπει από κοινού να πράξουν από ‘δω και πέρα.

Κυρίως όμως πρέπει να παλέψουν ενάντια στην περιθωριοποίηση της νεολαίας από τη μία και την αποϊδεολογικοποίηση και την αποπολιτικοποίηση από την άλλη. Τους τρεις όρους που τροφοδοτούν το χουλιγκανισμό, το συμμοριτισμό, τις μηδενιστικές και αντικοινωνικές τάσεις μέσα στη νεολαία. 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή