Ποιος δεσμεύεται να διαλύσει ΜΑΤ - ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ;

 english

Ποιος δεσμεύεται να διαλύσει ΜΑΤ - ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ;

Ποιος δεσμεύεται να διαλύσει ΜΑΤ - ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ;

Του antapoΚΡΙΤΗ.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, μία και μόνη είναι η ενδεδειγμένη απάντηση στο χθεσινό όργιο βίας και τρομοκρατίας  της ΕΛΑΣ, που ελεγχόμενα ή ανεξέλεγκτα -δεν έχει τόση σημασία- θέλησε χθες να έχει νεκρό:

Η δέσμευση διάλυσης των σωμάτων που δέρνουν, ξυλοκοπούν και ματώνουν, χωρίς αιτία και αφορμή. Η δέσμευση διάλυσης -τουλάχιστον- των εποχούμενων φονιάδων της ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και απόλυσής τους. Και επιτέλους η Αριστερά -όπως τη συμβουλεύει η Δεξιά, το Ποτάμι και η Athens Voice- πρέπει να σπάσει το ταμπού με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ναι, πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Μόνο που αυτές δεν αφορούν δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές, υπαλλήλους στους Δήμους, στα ΚΕΠ και στις δημόσιες υπηρεσίες. Αφορούν μερίδα των ένστολων που έχει αποδεδειγμένα και με ντοκουμέντα δράσει ενάντια στη δημοκρατία και στο Σύνταγμα. Αυτούς η Αριστερά, η επικείμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, οφείλει να απολύσει. Να κάνει "χώρο" για να επαναπροσλάβει ανθρώπους που σήμερα είναι σε διαθεσιμότητα και που στην εργασία τους κάνουν κάτι καλύτερο από το να δέρνουν με δολοφονική μανία, να σπάνε τζαμαρίες, να διαλύουν περίπτερα και να παριστάνουν το ιππικό του Αττίλα με την πολεμική κραυγή "γαμήστε τους".

Η αυτόνομη και ανεξέλεγκτη δράση ορισμένων δολοφονικών διμοιριών που καταγγέλλονται, θα ήταν όντως "αυτόνομη και ανεξέλεγκτη" αν δεν υπήρχε δήλωση πλήρους κάλυψης και επιβράβευσης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και την κυβέρνηση. Το "πράξαμε τα δέοντα" σημαίνει ότι η δράση δεν είναι αυτόνομη ούτε ανεξέλεγκτη. Πλευρές ή συνέπειες της δράσης μπορεί. Αλλά δεν πρόκειται για αυτονομημένη ή μη ελεγχόμενη επιχείρηση από την πολιτική εξουσία. Οι προηγούμενες μέρες, τα ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών, η σύμπτωση στόχων Πρυτανείας ΕΚΠΑ - ΓΑΔΑ, η σχεδιασμένα κλιμακούμενη ένταση, το μαρτυρούν.

twitter

Η δημοσιογράφος του MEGA CHANNEL Ειρήνη Ανδρουλάκη δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ, ανταποκριτής του VICE επίσης έγινε στόχος της αστυνομικής αγριότητας, ενώ δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της χτεσινής διαδήλωσης. Μπλοκ διαδηλωτών έγιναν χωρίς λόγο και αφορμή στόχος επίθεσης από τα ΜΑΤ (όπως φαίνεται από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο η ένταση ξεκινά όταν ΜΑΤατζής σπρώχνει βίαια μαυροντυμένο διαδηλωτή που του έχει γυρίσει την πλάτη), ενώ ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε ξυλοδαρμό πολίτη στα Εξάρχεια από τις δολοφονικές ορδές των ΔΕΛΤΑ.  Άλλη ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε εισβολή αντρών των ΜΑΤ σε πολυκατοικία, ενώ Γερμανός φοιτητής καταγγέλλει πως δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας.

Και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να οξύνει την ένταση και να συσπειρώσει το ακροατήριο στο οποίο παραδοσιακά απευθύνεται, στριμώχνοντας με υπόνοιες εκτροπής τον ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει σαφές ζήτημα σχετικά με το τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο πολύ πιθανό -σχεδόν βέβαιο- σενάριο σε λίγους μήνες να γίνει κυβέρνηση.

Θα διαλύσει τα δολοφονικά σώματα των ΜΑΤ - ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ; Θα αποτάξει από το σώμα της Αστυνομίας αστυνομικούς οι οποίοι υπερέβησαν το νόμο κι έγραψαν το Σύνταγμα και τις κατοχυρωμένες πολιτικές ελευθερίες στα παλιά τους τα παπούτσια; Θα σπάσει το απόστημα του νεοναζισμού μέσα στα σώματα ασφαλείας ακόμα και στα πιο υψηλά κλιμάκια; Θα διαλύσει με άμεσα μέτρα τους οργανωμένους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που δρουν και πολιτεύονται ανεξέλεγκτα μέσα στο σώμα της ΕΛΑΣ; Θα απολύσει τους τραμπούκους των ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ που πληρώνονται από ένα χρεοκοπημένο λαό για να δέρνουν το λαό όταν αυτός κατεβαίνει στους δρόμους;

Απορίες δημιουργεί η συζήτηση περί "εκδημοκρατισμού" των συγκεκριμένων σωμάτων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) στο 3ήμερο συνέδριο που διοργανώνεται από οργανισμούς και ινστιτούτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στροφή προς το ρεαλισμό έχει επηρεάσει ακόμα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις δολοφονικές συμμορίες των ΜΑΤ - ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ. Και αν στον ΣΥΡΙΖΑ των μικρών ποσοστών τα στελέχη του ζητούσαν την κατάργηση των συμμοριών αυτών (άλλωστε ουκ ολίγες φορές αυτά τα στελέχη έχουν δοκιμάσει το γκλομπ του Ματατζή στο κεφάλι τους), στον ΣΥΡΙΖΑ - εν αναμονή κυβέρνηση- η θέση αυτή αποσύρεται αθόρυβα.

Δεν θα αναφερθούμε εδώ σε δηλώσεις στελεχών αλλά θα παραπέμψουμε απευθείας σε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό unfollow, μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ο εν αναμονή - πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε:

"...Δικός μας βασικός στρατηγικός στόχος θα είναι –το είχαμε πει ήδη από το 2012– η επανασυμφυλίωση του πολίτη με τον αστυνομικό. Αυτό είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο. Αυτήν τη στιγμή δεν έχει νόημα να πούμε ότι θα ασχοληθούμε αναδρομικά με μια σειρά από υποθέσεις..."

Αλήθεια δεν έχει νόημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων στις οποίες η αστυνομική βαρβαρότητα άφησε θύματα, τραυματισμούς και μόνιμες βλάβες υγείας (περίπτωση δημοσιογράφου Εμ. Κυπραίου, περίπτωση εκπαιδευτικού Π. Σάμιου). Δεν έχει νόημα η απόδοση δικαιοσύνης και η απόταξη αστυνομικών οι οποίοι σε ευθεία σύνδεση με το παρακράτος έπνιγαν την Αθήνα στο ξύλο και στα χημικά στην περίοδο των διαδηλώσεων του 2011. Δεν υπάρχουν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ποινικές ευθύνες για το όργιο καταστολής το οποίο ζήσαμε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις; Και ακόμη κι αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει αμνήστευση και δεν προχωρήσει στην αντίστοιχη αποχουντοποίηση της μεταπολίτευσης, δεν είναι παράλογο να διατηρήσει ως δημόσιους υπαλλήλους τις δολοφονικές ακροδεξιές συμμορίες;

Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν πιστεύει στην επανασυμφιλίωση με τον πολίτη σωμάτων που είναι ποτισμένα με την νεοναζιστική αντίληψη και ιδεολογία;

Εδώ και τώρα, το ερώτημα είναι απλό, ευθύ και σαφές. Απαιτεί μάλιστα μονολεκτική απάντηση. Πέραν των όποιων επιχειρήσεων επενασυμφιλίωσης της Αστυνομίας (γενικά) με τον πολίτη, με την επόμενη κυβέρνηση, θα διατηρηθούν στο αστυνομικό σώμα και θα μισθοδοτούνται από το δημόσιο κορβανά οι τραμπούκοι των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ;

Ναι, ή όχι;

ΥΓ. Ας μην επιχειρήσει κανείς να στρίψει δια του αρραβώνος: Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι δεν μπορούν να κάνουν άλλη δουλειά πέρα από το να τρομοκρατούν, να βρίζουν και να δέρνουν.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή