Η πρόβα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής

 english

Η πρόβα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής

Η πρόβα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής

Της Δέσποινας Κουτσούμπα.

Τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής είχε συντάξει ο Σγουρός τον Αύγουστο. Η Δούρου αρνήθηκε να τον δεχτεί, γιατί, όπως λέει το κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω, ήταν "Ένα κείμενο που αποτύπωνε κατευθύνσεις και προοπτικές μίας διοίκησης την οποία οι πολίτες με την ψήφο τους απέρριψαν."

Σωστά ως εδώ;

Πάμε τώρα αμέσως παρακάτω: Δυο μήνες μετά (20 εργάσιμες μέρες, όπως μας πληροφόρησαν) εισηγείται η Δύναμη Ζωής τον προϋπολογισμό του 2015, που είναι κατά 90% ο προϋπολογισμός του Σγουρού και κατά 10% αναθεωρημένος! Αυτό όμως, όπως λέει παρακάτω στο ίδιο κείμενο, είναι "μια ριζική στροφή προς μια άλλη αντίληψη λειτουργίας της Περιφέρειας" (!!!) Το 10% μιλάμε, έτσι;

Πανηγυρίζει η Δύναμη Ζωής ότι... εξαπλασίασε τα κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες, δηλαδή από τα 2 εκ. που είχε προϋπολογίσει ο Σγουρός, τα ‘κανε 13 εκ., σε ένα προϋπολογισμό συνόλου 585 εκατομμυρίων ευρώ! 13 στα 585, κάντε την αναγωγή.

Μας λέει η Δύναμη Ζωής ότι άλλαξε μόνο ό,τι μπορούσε να αλλάξει, γιατί τα άλλα ήταν συμβασιοποιημένα και δεν προλάβαινε να τα αλλάξει. Ήταν δηλαδή συμβασιοποιημένα τα 7 εκ. του Αλαφούζου (που το ίδιο το Ελεγκτικό τα έκρινε παράνομα;). Τα 20 εκ. του Μελισσανίδη; Του Πανιώνιου; Πότε πρόλαβαν άραγε να συμβασιοποιηθούν;

Μας λέει η Δύναμη Ζωής ότι είναι "Πιστοί στην απόφασή μας να αλλάξουμε βασικές πολιτικές όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το δείξαμε με την αποστολή της σχετικής επιστολής προς τους δημάρχους της Αττικής." Όμως, τα 2 εκ. για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό γιατί τα ψηφίσανε; Αυτά ήταν όντως συμβασιοποιημένα, όταν όμως ένα θέμα το έχεις αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα -υποτίθεται- τότε σε αυτό κάνεις τομές και καταργείς αυτή τη χρηματοδότηση για να δείξεις ότι το εννοείς.

Ναι, θα χάσεις χρήματα. Αν και, αν ξεσκονίσεις τη σύμβαση με τον εργολάβο σίγουρα θα βρεις άπειρα στοιχεία για τα οποία θα μπορούσες να την ακυρώσεις χωρις καν αποζημίωση! Αυτό θα πει "συγκρούομαι με συμφέροντα".

Η Δύναμη Ζωής σήμερα βάφτισε το κρέας ψάρι. Με τη δικαιολογία ότι δεν προλάβαινε να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό, κράτησε σχεδόν στο ακέραιο έναν προϋπολογισμό που κατά το 80% κατευθύνεται σε έργα που θα αποζημιώσουν μόνο τους εργολάβους, όπως το 'χε προϋπολογίσει ο φίλος των εργολάβων κος Σγουρός. Προϋπολογισμό που ως μοντέλο ανάπτυξης έχει το τσιμέντο και τον τουρισμό. Τον βάφτισε "μεταβατικό προύπολογισμό" για να τον ψηφίσει και τα παρέπεμψε όλα στον... Ιανουάριο, όταν θα φέρει αναμορφωμένο προϋπολογισμό, που θα αντιστοιχεί -υποτίθεται- στο πρόγραμμά της.

Γιατί υπάρχουν "συμβατικές υποχρεώσεις" και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές (κατά τη ρήση άλλων). Γιατί το ζήτημα των γηπέδων "είναι περίπλοκο" και "υπάρχουν και οι οπαδοί" που περιμένουν. Γιατί πρέπει να είμαστε "οικονομικά αξιόπιστοι".

Να συνεχίσω τον συλλογισμό;

Όπως είπα και στο τέλος της ομιλίας μου, αν αυτό είναι πρόβα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λυπάμαι, αλλά καμιά υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπόθεση της Αριστεράς.

Πηγή: ανάρτηση στο Facebook

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή