Το ένα και μοναδικό μήνυμα του ανασχηματισμού

 english

Το ένα και μοναδικό μήνυμα του ανασχηματισμού

Το ένα και μοναδικό μήνυμα του ανασχηματισμού

Του antapoΚΡΙΤΗ.

Η είσοδος του Λοβέρδου και του Βορίδη στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι είδηση. Ο κυβερνητικός θίασος του Κικίλια, της Βούλτεψη και της Γκερέκου επίσης δεν είναι είδηση. Άλλωστε, ούτε ο ακροδεξιός προσανατολισμός της κυβέρνησης, ούτε η κυβερνητική απόπειρα ανάστασης του τυμπανιαίου πτώματος της Κεντροαριστεράς, είναι καινούρια πράγματα.

Και παρότι τα πρώτα σχόλια αφορούν τις φαιδρές προσωπικότητες του Γιακουμάτου, του Ντινόπουλου και του Κουκουλόπουλου, υπογραμμίζοντας την πρωτοφανή έλλειψη αστικού πολιτικού προσωπικού, το πραγματικό και ισχυρό μήνυμα του ανασχηματισμού είναι ένα και μοναδικό.

Η υπουργοποίηση του τρίτου κατά σειρά θεματοφύλακα του γερμανικού ευρώ, της γερμανικής οικονομικής τάξης, του γερμανικού οικονομικού ιμπεριαλισμού στην ΕΕ, μετά τον Παπαδήμο και τον Στουρνάρα. Το βασικό προσόν του Γκίκα Χαρδούβελη δεν είναι ότι διατέλεσε άνθρωπος των τραπεζών και υψηλόμισθο στέλεχος της Eurobank. Είναι ότι ανήκε στην κλειστή και ισχυρή ομάδα των στελεχών που μαζί με τον «εκσυγχρονιστή» Σημίτη σχεδίασε και εκτέλεσε την είσοδο της χώρας στο ευρώ, γεγονός που επιτάχυνε τη χρεοκοπία και πολλαπλασίασε τις συνέπειές της.

Η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά έχει τη δυνατότητα να κάνει έναν Γιακουμάτο (!) Υπουργό Εσωτερικών, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να μην αποδώσει το Υπουργείο Οικονομικών (και την πραγματική διοίκηση της χώρας) σε πρόσωπο που δεν είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Βερολίνου. Από το πραξικόπημα των Καννών, οπότε και ο χρήσιμος ηλίθιος Γ.Παπανδρέου απεπέμφθη συνοπτικώς, αφού έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και σε τροχιά πολυετούς χρεοκοπίας, οι άνθρωποι της παραμονής της χώρας στο ευρώ είναι στα βασικά πόστα. Από τον Παπαδήμο και τον Στουρνάρα μέχρι τον Χαρδούβελη. Λείπουν μόνο ο Σημίτης και ο Χριστοδουλάκης. Ο Γιάννος Παπαντωνίου κάηκε ήδη μοιάζοντας απελπιστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Από την επιβολή Παπαδήμου στο τιμόνι της χώρας μέχρι σήμερα, τόσο η Γερμανική ηγεσία, όσο και η ελληνική άρχουσα τάξη μοιάζουν να συζητούν τα πάντα, εκτός από τη μια και βασική, αδιαπραγμάτευτη επιλογή παραμονής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο ίδιος ο Χαρδούβελης επίμονα και σταθερά έχει υποστηρίξει με τον γνήσιο φανατισμό του συνεπούς εκπροσώπου της αστικής πολιτικής και των γερμανικών συμφερόντων, την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Τα φαινόμενα του ανασχηματισμού μπορεί να είναι πολλά, ο νόμος όμως είναι ένας. Ακροδεξιοί, φαιδροί, άσχετοι, ημιμαθείς, πορωμένοι, εξουσιομανείς, γελοίοι, αδίστακτοι, τηλεοπτικές περσόνες, μπορούν να καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις. Οι άνθρωποι όμως του ευρώ ήταν, είναι και θα είναι οι θεματοφύλακες της καταστροφικής πορείας της χώρας μέσα στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

επιστροφή στην κορυφή